zondag, 17. augustus 2014 - 11:44 Update: 17-08-2014 15:27

Zestig zaken direct afgehandeld door OM op Dancefeest Decibel

Foto van dance feest muziek drugs ghb | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hilvarenbeek

Een drukbezocht Decibelfestival in Hilvarenbeek zorgde voor een 70-tal aanhoudingen. Medewerkers van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant waren op zaterdag aanwezig op het festivalterrein voor zover mogelijk de geconstateerde strafbare feiten meteen af te doen.

Festivalbezoekers die werden aangetroffen met wapens of drugs konden zaterdag onder begeleiding van de politie meteen langs het OM. Met een dreun op de achtergrond beoordeelden OM-medewerkers ter plekke de strafbare feiten en konden meer dan 60 zaken meteen worden afgedaan. De meesten kregen een strafbeschikking (boetebedrag) tot 500 euro. In totaal werd er door verdachten rond 6000 euro gepind en of contant afgerekend.

Drugs
De meerderheid van de verdachten werd betrapt op bezit van drugs, meestal GHB. Ook werd aangifte gedaan van openlijk geweld.  De meerderheid van de verdachte was man. Ook enkele buitenlanders werden aangehouden. Negen verdachten accepteerden een taakstraf, drie verdachten kregen een dagvaarding mee. Zij zullen zich later dit jaar voor de rechter moeten verantwoorden.

Het terrein verlaten
Op vrijdag werden op het campingterrein reeds twee aanhoudingen verricht. De twee verdachten werden aangehouden met vermoedelijk GHB en 200 XTC-pillen. Zij zullen worden gedagvaard. Voor de ongeveer 60.000 bezoekers werd zichtbaar dat drugsbezit en andere strafbare feiten niet werden getolereerd. Naast het strafrechtelijk gevolg van hun strafbare gedrag moesten de aangehouden personen op last van de organisator van Decibel Outdoor het festivalterrein verlaten.

 

Provincie:
Tag(s):