vrijdag, 28. maart 2014 - 20:08 Update: 03-07-2014 0:39

Zeven jaar cel voor poging doodslag en brute verkrachting

Zeven jaar cel voor poging doodslag en brute verkrachting
Foto: Archief EHF
Urk

Een 20-jarige man uit Urk is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag en verkrachting van een dorpsgenoot. De rechtbank achtte bewezen dat de man het slachtoffer in juni 2013 op brute wijze heeft verkracht en haar heeft geprobeerd te doden.

De man belde midden in de nacht met een list bij de woning van het slachtoffer aan. Toen de vrouw de deur open deed greep de man haar direct bij de keel. In huis werd het slachtoffer op verschillende plekken verkracht. De man bedreigde het slachtoffer met een mes en heeft haar geprobeerd te doden door haar keel hard dicht te knijpen en een panty om haar keel te wikkelen en aan te trekken.

De man wilde in het Pieter Baan Centrum niet meewerken aan onderzoeken naar zijn psychische gesteldheid. Vragen over de toerekeningsvatbaarheid van de man en of er een behandeling noodzakelijk is, konden niet door de deskundigen worden beantwoord. De rechtbank gaat er dan ook vanuit dat de man volledig toerekeningsvatbaar was toen de man zijn daden pleegde. De rechtbank heeft rekening gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd en komt daarom tot een lagere straf dan door de officier van justitie is geëist.
 

Provincie: