vrijdag, 29. augustus 2014 - 20:12 Update: 06-10-2014 20:30

Zo goed als zeker dat Belgische arts geen ebola heeft

Belgische arts heeft geen ebola
Foto: Artsen Zonder Grenzen

De eerste bloedtest heeft aangetoond dat een Belgische medewerker van Artsen Zonder Grenzen toch geen ebola heeft.

Dit melden verschillende Belgische media vrijdag. Een woordvoerder van de FOD Volksgezondheid ,Sven Heijndrickx, zegt in de media: 'We zijn zo goed als zeker, maar om helemaal zeker te zijn wordt er maandag nog een tweede test uitgevoerd.' De medewerker was het eerste echte risicogeval in België. De man zat in quarantaine vanwege een mogelijke besmetting met de dodelijke ziekte.

De medewerker was donderdagmiddag een opleiding aan het geven voor Artsen Zonder Grenzen toen hij plotseling niet goed werd. Vanwege het feit dat hij pas (twee weken geleden) teruggekomen was uit een risicogebied werd hij direct naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel overgebracht. De medewerker voldeed aan de drie voorwaarden van de categorie met hoog risico: hij kwam terug uit één van de getroffen landen, is daar in contact gekomen met de ziekte en heeft koorts.

Volgend week dinsdag zal het resultaat van de tweede test bekend worden gemaakt. Vorige week werd in Oostende al een 13-jarige Guinees in quarantaine geplaatst, maar de jongen bleek malaria te hebben.

 

Lees alles over:
Categorie: