maandag, 27. januari 2014 - 11:56 Update: 03-07-2014 0:43

Zoekactie naar vermiste man in Nederweert

foto van vermiste Henk Vierwind | Politie
Foto: fbf archief

Vandaag, maandag 27 januari, vindt er in een woning en op het erf aan de Mildert in Nederweert een onderzoek plaats in verband met de vermissing van de 50-jarige Henk Vierwind uit die plaats. Uit het rechercheonderzoek is gebleken, dat Vierwind op de bewuste vrijdag 6 december een afspraak op de Mildert had.

Aantreffen auto
Op die dag werd zijn auto rond 14.30 uur in het Belgische Rotem aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de auto er al een dag eerder stond dan werd aangenomen en eerder is bericht, aldus de politie.

De Belgische politie heeft diverse getuigen gesproken en daaruit is gebleken, dat zij de auto op vrijdagmiddag al op de bewuste parkeerplaats hebben zien staan. Verder is er door de Belgische politie onder meer met speurhonden in de directe omgeving gezocht naar de vermiste Vierwind.

Forensisch onderzoek
Dit alles is voor het rechercheteam aanleiding om een uitgebreid forensisch onderzoek in te stellen op de Mildert. Bij het onderzoek werken de politie Oost-Nederland en Limburg samen. Vierwind en zijn vriendin verbleven tot de vermissing op de Veluwe, vandaar deze samenwerking.

Tips gevraagd
Het rechercheteam zoekt getuigen die iets van de afspraak van Vierwind weten of de auto, een blauwe Volvo V40 met het kenteken 3-KPS-83, al dan niet met Vierwind als bestuurder op de bewuste vrijdag 6 december op de Mildert hebben gezien. Dezelfde vraag geldt ook voor de vindplaats van de auto op de parkeerplaats in Rotem. Deze parkeerplaats bevindt zich bij de plaatselijk bekende Kapel van de Weerstand aan de Brugstraat.

Moord

De politie vermoed dat Vierwind door een misdrijf om het leven is gekomen. Henk werd al enige tijd bedreigd en woonde op een geheime locatie op een bungalowpark. 

Eerder dit jaar, op 27 april, kwam Henks broer Hans Vierwind (48) om bij een brand in zijn caravan aan de Veenhuizerveldweg in Putten. Er zou kortsluiting in de televisie zijn ontstaan, zo luidt de officiële toedracht, waarop Hans was gestikt door rook en giftige gassen. 

Provincie: