woensdag, 10. september 2014 - 9:58 Update: 10-09-2014 22:09

Zoektocht naar vermiste Belg levert niets op

Politie zoekt in bosperceel Rucphense Heide in zaak Jelle Leemans
Foto: Archief EHF
Schijf

De politie zoekt op dit moment met ruim 60 opsporingsambtenaren uit België en Nederland in het bos van de Rucphense Heide.

Zij hoopt naar sporen en aanwijzingen te kunnen vinden in het onderzoek naar de vermissing van Jelle Leemans. De zoektocht is vanmorgen om 08:30 uur begonnen.

Concrete aanwijzingen
Het Team Grootschalig Onderzoek heeft concrete aanwijzingen dat het bosperceel van de Rucphense Heide aan de Antwerpsebaan en Nederheidseweg in Schijf een relatie heeft met de vermissing van Jelle Leemans. Leemans wordt sinds 21 december jl. vermist. Hij vertrok die dag vanuit Rumst (B) voor een afspraak in Roosendaal. Rond 10:00 uur die dag is er nog telefoonverkeer geweest met het toestel van hem in Roosendaal. Daarna ontbreekt ieder spoor.

Samenwerking België en Nederland
Aan de zoekactie wordt deelgenomen door hondengeleiders met speurhonden, beredenen van de politie, jachtopzichters, Cel Vermiste personen, Disaster Victim Identificatie Team (DVI) en onderzoeksteam van de Federale politie, Archeologen (grondverstoring) en Forensisch rechercheurs uit België en Nederland. Er is sprake van een zeer nauwe samenwerking tussen Belgische en Nederlandse politie en justitie.

De zoektocht heeft volgens de politie nog niets opgeleverd

Provincie:
Blik op 112: