zaterdag, 5. april 2014 - 12:26 Update: 03-07-2014 0:38

Zoektocht naar vermiste Lisanne en Kris hervat

Zoektocht naar vermiste Lisanne en Kris hervat

De zoektocht naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen, Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) is zaterdagochtend hervat.

Op Radio I heeft de Nederlandse ambassadeur in Panama Wiebe de Boer laten weten dat de vrouwen dinsdag voor het laatst gezien zijn bij een restaurant in Boquette. Dat is uit onderzoek gebleken. Eerder werd aangenomen dat de taalschool waar ze Spaans studeren de laatste plek was waar de vrouwen waren gesignaleerd. Dat was rond 13.00 uur dinsdag.

Bij de zoektocht naar Lisanne en Kris zijn ook lokale indianenstammen ingeschakeld. En ook de familie van de meisjes doet haar uiterste best om een teken van leven van hen te krijgen. Naast het inschakelen van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassadeur in Panama is de familie op grote schaal acties begonnen op Twitter en Facebook. Zo sprak de broer van Kris, Sjors Kremers, op Twitter veel Nederlandse bekendheden aan met het verzoek zijn oproep breed te verspreiden. Hij benaderde onder meer actrice en presentatrice Nicolette van Dam en komiek Jeroen van Koningsbrugge. Carice van Houten heeft het bericht inmiddels op haar Twitter-pagina gezet, waarna het bericht al bijna 1200 keer werd gedeeld, zo schrijft het AD zaterdag.

Het speurwerk gaat dit weekend onverminderd door. Een groep van 20 vrijwilligers gaat de bergen in en er wordt ook weer een helikopter ingezet. Het weer in de bergen bemoeiljkt wel de inzet van de helikopter. Ambassadeur De Boer heeft laten weten dat de autoriteiten er alles aan doen om de meisjes te vinden. Politieagenten en bergspecialisten gaan paden na waar de Nederlandse vrouwen mogelijk hebben gelopen. De vermissing is op televisie genoemd en in de wijde omgeving van Boquete zijn flyers uitgedeeld.De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. In het gebied komt weinig criminaliteit voor en er is in het verleden ook nooit sprake geweest van ontvoering van of geweld tegen toeristen.

Maandagavond heeft de familie voor het laatste contact met meisjes gehad. De afspraak was dat ze dagelijks iets van zich zouden laten horen. De familie een dag niets ze gehoord hadden zijn ze gaan bellen en ontdekte ze dat de meiden na een wandeling 's avonds niet meer bij hun gastgezin waren teruggekeerd.

Categorie: