dinsdag, 30. september 2014 - 10:25 Update: 30-09-2014 18:31

Zoektocht vuurwapen liquidatie Litouwer in Opsporing Verzocht

liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis
Foto: Politie
Huijbergen

De politie zoekt vandaag naar een vuurwapen dat gebruikt is bij de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen.

De zoektocht startte dinsdagochtend rond 09.30 uur op het recreatiepark Groenendries. Circa twintig agenten zoeken naar het vuurwapen en mogelijk andere weggooide spullen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van hondengeleiders. Aanleiding voor de zoekactie zijn recente concrete aanwijzingen dat er na de liquidatie in de directe omgeving spullen, waaronder het gebruikte vuurwapen, werden weggegooid. Uiteraard werd destijds, direct na het misdrijf, ook al gezocht naar achtergebleven sporen en goederen.

In het hoofd geschoten
De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis was in zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis. Vooralsnog houden politie en justitie de vermoedelijk oorzaak van het schietincident in het criminele circuit.

Compositietekening
De politie heeft een compositietekening vrijgeven van een van de mogelijke daders. 
Kort voor de moord waren er namelijk twee mannen opgevallen. Dit duo, van wie de een zeker twintig centimeter boven de ander uitsteekt, werd zowel vrijdag 21 als zaterdag 22 februari jl. in de buurt van de woning van het slachtoffer gezien. Van de kleinste van de twee werd een compositietekening getoond. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):