zondag, 16. november 2014 - 19:26 Update: 16-11-2014 21:44

Zondag eerste wrakstukken MH17 geborgen en opnieuw menselijke resten gevonden

Opnieuw menselijke resten gevonden en eerste wrakstukken geborgen
Foto: YouTube
Donetsk

Zondag zijn tijdens de bergingswerkzaamheden van de eerste wrakstukken van MH17 op de rampplek in Oost-Oekraïne ook weer menselijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie zondagavond bekendgemaakt.

Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn de bergingswerkzaamheden goed verlopen. De geborgen wrakstukken zijn naar het treinstation van Torez gebracht en daar gedeeltelijk al op treinwagons geladen. Op een later moment zullen de geborgen wrakstukken per trein naar Charkov worden vervoerd.

Reconstructie vliegtuig

Wanneer de omstandigheden dat toelaten, zal de berging morgen worden voortgezet. Naar verwachting neemt de berging van wrakstukken meerdere dagen in beslag. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft opdracht gegeven voor de berging van de wrakstukken ten behoeve van het onderzoek naar de oorzaak en het verloop van de crash van vlucht MH17. De Onderzoeksraad wil onder meer een reconstructie maken van een deel van het vliegtuig.

De stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen die tijdens de bergingswerkzaamheden werden gevonden, zijn door leden van de Nederlandse repatriëringsmissie geborgen. Ook heeft de burgemeester van Hrabove vandaag nog een aantal persoonlijke bezittingen aan de repatriëringsmissie overdragen. Het betreft persoonlijke eigendommen, waaronder twee paspoorten, bankpasjes en creditcards, die onlangs door omwonenden zijn ingeleverd.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):