zondag, 16. februari 2014 - 23:07 Update: 03-07-2014 0:42

Zonnecentrale Euroborg geopend

Foto van zonnepanelen op Euroborg | Essent
Foto: Essent
Groningen

FC Groningen heeft als eerste voetbalclub in de Eredivisie een eigen zonnecentrale op het dak van haar voetbalstadion. Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen, Sven Pluut, voorzitter van de stichting 1miljoenwatt en Erwin van Laethem, CEO van energiebedrijf Essent verrichtten zondagmiddag de officiële opening in Euroborg. Zij deden dat in aanwezigheid van een groot aantal van de 'eigenaren' van de 531 zonnepanelen die deel uitmaken van de centrale op het dak van het voetbalstadion.

De bouw van de centrale startte medio december vorig jaar. Vorige week werd de installatie in gebruik genomen en leverden de panelen hun eerste stroom aan FC Groningen. Stichting 1miljoenwatt en Essent werven momenteel door middel van een crowdfunding-actie deelnemers voor de tweede fase van de centrale. Er is namelijk plaats voor nog eens ruim 500 panelen op het dak van Euroborg.

FC Groningen weer groener
Robbert Klaver van FC Groningen is in zijn nopjes: 'Met de opening van deze centrale zetten we samen met onze hoofdsponsor opnieuw een stap in het verduurzamen en vergroenen we onze club. Daar waar andere clubs er nu ook over praten, is de zonnecentrale bij ons reed