woensdag, 26. november 2014 - 17:03 Update: 26-11-2014 17:15

Zorggroep Pasana vraagt faillissement aan vanwege problemen Sionsberg

Zorggroep Pasana vraagt faillissement aan vanwege problemen Sionsberg
Foto: Archief EHF
Dokkum

De stichting Zorggroep Pasana heeft woensdag het faillissement aangevraagd omdat ziekenhuis De Sionsberg niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Dit meldt de stichting woensdag.

‘Het faillissement is voor de gehele Zorggroep Pasana aangevraagd’, stelt de stichting. ‘Stichting Zorggroep Pasana realiseert zich dat een faillissement van de zorggroep een grote impact zal hebben op de patiënten, bewoners, medewerkers en de omgeving en betreurt het dan ook ten zeerste’, aldus de stichting.

De faillissementsaanvraag blijkt de enige overgebleven optie. Pasana Ouderenzorg en Stichting Vastgoed Pasana zijn door Stichting Zorggroep Pasana onlosmakelijk verbonden met De Sionsberg. Daardoor zal een faillissement ook voor deze onderdelen van de organisatie gelden. Op dit moment worden wel voorzieningen voorbereid voor een doorstart van ouderenzorg.

De faillissementsaanvraag wordt zo snel mogelijk door Rechtbank Noord-Nederland in behandeling genomen. Vervolgens wordt een curator benoemd die het faillissement verder zal afwikkelen. Als gevolg van dit alles zal ook de fusie met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten geen doorgang meer vinden.

Provincie:
Tag(s):