woensdag, 2. april 2014 - 10:41 Update: 03-07-2014 0:39

Zwartspaarders komen massaal tot inkeer

Foto van euro biljet geld | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In het afgelopen halfjaar hebben 3300 mensen hun zwarte geld opgebiecht bij de Belastingdienst.

Het betrof mensen die per person gemiddeld een half miljoen euro spaargeld naar een geheime bankrekening in Zwitserland of Luxenburg hadden doorgesluisd. Dit schrijft het AD woensdag.

In het afgleopen halfjaar wist de  fiscus zo'n 300 miljoen euro ontdoken belasting te innen. Gerekend over heel 2013 tot nu toe gaat het om ruim 2 miljoen euro opgebiecht zwart geld.

Het ministerie van Financiën maakte vorig jaar bekend dat het mogelijk was om in een klap schoon schip te maken zonder de gebruikelijke boete. Als men zijn zwarte geld opbiecht voor 1 juli, moet men over de afgelopen 12 jaar belasting over dat geld betalen. Wie na die datum aanklopt of wordt getraceerd door de FIOD moet een boete van 30 procent betalen op de ontdoken belasting en in 2015 verdubbelt die boete.

Sinds september is er zo veel animo voor de inkeerregeling dat er wachtlijsten tot wel 4 maanden zijn. Voormalig FIOD-rechercheur Ton Apeldoorn die nu zwartspaarders die willen inkeren adviseert zegt in de krant: 'Vorig jaar kreeg ik een klant per week. Nu een klant per dag.'

Categorie:
Tag(s):