woensdag, 3. september 2014 - 8:42 Update: 04-09-2014 7:36

Zwollenaar (48) in auto geliquideerd

Slachtoffer liquidatie is 48-jarige Zwollenaar
Foto: Politie
Zwolle

In Zwolle is woensdagochtend vroeg een 48-jarige man uit Zwolle in zijn auto geliquideerd aan de Akkerbergstraat. Dit meldt de politie woensdag.

'Het slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij kort na aankomst overleed', aldus de politie. 

Rond 05.55 uur werd de auto van het slachtoffer onder vuur genomen. De auto van de man kwam in een voortuin van een woning tot stilstand. Buurtbewoners zeggen tegenover RTV Oost dat de schoten vermoedelijk uit een automatisch wapen werden afgevuurd.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet en is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk waarom er op de man geschoten is. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die voor of na het incident iets gezien hebben wat met deze zaak te maken kan hebben (gehad) worden dringend verzocht om contact op te nemen. Zo zou er kort na het incident een auto zijn weggereden.

Mogelijk zijn er mensen die de dagen voorafgaand aan het incident verdachte personen of voertuigen in de buurt hebben gezien. Ook mensen die mogelijk meer kunnen vertellen over de aanleiding voor dit schietincident worden verzocht om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de gratis tiplijn van de politie 0800-6070 of anoniem informatie doorgeven via Bel-M 0800-7000.