woensdag, 18. maart 2015 - 20:21 Update: 18-03-2015 20:25

129 miljoen euro voor verduurzaming en versterking visserij

129 miljoen euro voor verduurzaming en versterking visserij
Foto: Archief EHF
Den Haag

Samen met de Europese Commissie stelt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken voor de komende 7 jaar, €129 miljoen beschikbaar voor verdere verduurzaming en voor versterking van de concurrentiekracht van de visserij en de aquacultuur.

De Europese Commissie heeft het Nederlandse programma voor de inzet van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) voor de periode 2014-2020 goedgekeurd. Nederland is daarmee een van de eerste landen met een goedgekeurd programma. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Dijksma: 'Consumenten vragen steeds meer om duurzame vis. Voor vissers betekent dit dat ze hierop in moeten spelen. Dit programma is bedoeld om deze innovatie en verduurzaming bij vissers aan te jagen.'

Prioriteiten

Het fonds biedt de sector kansen om initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van het nieuwe Europese Gemeenschappelijke visserijbeleid. Thema’s die daarbij prioriteit hebben, zijn de invoering van de aanlandplicht, de verdere verduurzaming van de visserij en de aquacultuur en de verbetering van de rendementen in de visketen.

Categorie:
Provincie: