woensdag, 11. februari 2015 - 10:53 Update: 11-02-2015 10:53

15-jarig meisje in Rotterdam door politie uit de prostitutie gehaald

15-jarig meisje in Rotterdam door politie uit de prostitutie gehaald
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De politie Rotterdam heeft vorige week vrijdag een 15-jarig meisje uit de prostitutie gehaald. In de buurt is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht het meisje in de prostitutie te hebben gebracht.

De man is inmiddels voorgeleid op verdenking van mensenhandel en door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Seksadvertentie

De politiemensen hadden gereageerd op een seksadvertentie en een afspraak gemaakt met de prostituee voor een zogenoemde cardate. Bij een cardate vind de prostitutie plaats in de auto van de klant. De politie was dan ook in een onherkenbare auto naar de afspraaklocatie in Rotterdam gekomen.

Toen de prostituee in de politieauto stapte, zag de rechercheur dat het Nederlandse meisje erg jong was. Na onderzoek bleek zij inderdaad pas 15 jaar te zijn. Na onderzoek in de omgeving kon de verdachte van 20 jaar in zijn auto worden aangehouden. Bij de aanhouding had de verdachte de werktelefoon van het meisje bij zich. Het slachtoffer is ondergebracht in een gespecialiseerde instelling voor slachtoffers van mensenhandel. 

Provincie:
Blik op 112: