maandag, 18. mei 2015 - 10:50 Update: 18-05-2015 10:52

15-Jarige jongen aangehouden na achtervolging Groningen

15-Jarige jongen aangehouden na achtervolging Groningen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

Een 15-jarige jongen uit Groningen is zondagavond aangehouden na een achtervolging.

Surveillerende agenten zagen een groepje jongeren staan op de Bakboordwal. Plots hoorden zij de jongeren schreeuwen en zagen ze de 15-jarige jongen op een crossmotor. Hij reed daar zonder helm. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet.

De jongen ging er met een hoge snelheid op de crossmotor vandoor. Bij de rotonde raakte hij in de slip maar kon toch doorrijden. Hij reed via een paadje tussen de bossage in de richting van de Lichtboei. Op de Golfslag verloor hij de macht over het stuur en botste hij tegen een geparkeerde auto. Hij vloog over zijn motor en kwam tegen de geparkeerde auto aan. De jongen rende vervolgens een steeg in. De agenten zijn uitgestapt en achter hem aangerend. Eén van de agenten viel en is hierbij licht gewond geraakt aan zijn arm. Uiteindelijk kon één van hen de jongen op de Bolder aanhouden. Hij verzette zich hevig en is geboeid overgebracht naar het cellencomplex waar hij is ingesloten.

De crossmotor is in beslag genomen voor onderzoek. Bij fouillering troffen de agenten twee messen bij hen aan. Deze zijn ook in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: