woensdag, 20. mei 2015 - 8:01 Update: 20-05-2015 12:33

Schikking tussen SVB en woonzorgcentrum moest geheim blijven

SVB eist geheimhouding in ruil voor snelle betaling pgb-geld
Foto: Archief EHF
Amstelveen

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een woonzorgcentrum in Deurne om geheimhouding gevraagd in ruil voor snelle betaling van het pgb-geld.

Het woonzorgcentrum dreigde in maart naar de rechter te stappen voor een kort geding omdat de zorgverleners hun geld niet kregen. Om dat te voorkomen trof de SVB een schikking, maar dat moest geheim blijven. Dit schrijft de NOS woensdag.

In ruil voor het overmaken van de salarissen van haar werknemers mocht de directrice van het woonzorgcentrum in Deurne niet langer met de pers praten of twitteren en beloven dat ze ook niets misleidends of negatiefs over de SVB zou publiceren. Er werd haar gezegd dat ze uitsluitend mocht twitteren met de mededeling: 'Probleem tot onze tevredenheid opgelost! #pgbalarm'.

Beelen wilde dit eigenlijk niet maar had geen andere keus. Tegenover de NOS zegt ze± ´We hebben als bedrijf heel weinig keus, we hebben het geld nodig, zo simpel is het. Ik moet wel mijn personeel kunnen betalen elke maand.´

Beelen zoekt nu volgens de NOS toch de publiciteit omdat de pgb's deze maand weer niet betaald zijn. Staatssecretaris Van Rijn is verbaasd over de gang  van zaken heeft de SVB om opheldering gevraagd

Provincie:
Tag(s):