woensdag, 20. mei 2015 - 12:46 Update: 20-05-2015 13:50

BOVAG: subsidie voor particuliere koper elektrische auto

BOVAG: subsidie voor particuliere koper elektrische auto
Foto: Archief EHF

Als het aan brancheorganisatie BOVAG ligt, gaat het huidige stelsel van autobelastingen op de schop.

BOVAG pleit juist voor een subsidie vom de koop van elektrische auto's door particulieren te stimuleren. Daarbij wordt gedacht aan een aankoopsubsidie van van 5.000 tot 10.000 euro. Door een lage bijtelling worden leaserijders nu al gestimuleerd om voor een elektrische auto te kiezen. Dit heeft BOVAG woensdag bekendgemaakt, zo meldt de NOS.

BOVAG is tegen al de  verschillende bijtellingsniveaus. De autobrancheorganisatie vindt dat die leiden van verstoring van de automarkt. Zo zijn er lagere bijtellingsniveaus (7,!4, 20 procent) voor zuinige  niet-elektrische auto's, maar voor auto's met de hoogste CO2-uitstoot wordt 25 procent bijtelling gerekend. De brancheorganisatie zou daarom graag een uniform tarief van maximaal 21 procent bijtelling willen invoeren. Alleen voor volledig elektrische auto's zou een lagere bijtelling moeten blijven bestaan, van maximaal 11 procent.

Ook wil de BOVAG dat de aanschafbelasting BPM wordt afgebouwd, omdat die leidt tot prijsverschillen met andere EU-landen en dus niet past in de gedachte van één Europese markt. 

Categorie:
Tag(s):