woensdag, 20. mei 2015 - 15:54 Update: 20-05-2015 16:47

Forse toename Adware en Trojaanse paarden

Forse toename Adware en Trojaanse paarden
Foto: Archief EHF
Badhoevedorp

In de tweede helft van 2014 zijn er ruim 4,1 miljoen nieuwe soorten malware ontdekt. ‘Dat is veel meer dan van te voren was verwacht’, melden de malware-analisten van G DATA woensdag.

‘Nadat in de eerste helft van het jaar zo’n 1,85 miljoen nieuwe soorten waren ontdenkt, werd rekening gehouden met ongeveer 1,7 miljoen nieuwe malwaresoorten in de tweede helft van het jaar, maar dat werden er dus 2,4 maal zo veel’, aldus G DATA. 

In totaal werden er in 2014 bijna 6 miljoen nieuwe malwaresoorten ontdekt, een absoluut record. Dit vertaalt zich naar één nieuwe malwaresoort per 3,75 seconde. Er werd vooral een toename van adware gezien. 

Trojaanse paarden

Ook kwam G DATA BankGuard in de tweede helft van vorig jaar 44,5% vaker in actie tegen banktrojanen. ‘De banken worden er steeds beter in om gebruikers van internetbankieren te beschermen tegen fraude en phishing. Maar malwareschrijvers geven zich duidelijk niet zo maar gewonnen: wij sloegen 44,5% meer aanvallen met banktrojanen af in de tweede helft van het jaar dan in het de eerste helft van het jaar. Het blijft dus oppassen geblazen voor gebruikers van internetbankieren,’ vertelt G DATA’s Security Evangelist Eddy Willems.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):