woensdag, 20. mei 2015 - 16:22 Update: 20-05-2015 21:10

OM eist opnieuw 6 jaar celstraf tegen ex-neuroloog Steur in hoger beroep

OM eist tegen ex-neuroloog Steur ook in hoger beroep 6 jaar celstraf
Foto: Archief EHF
Enschede

Woensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep weer 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen de voormalige Twentse neuroloog Steur voor het mishandelen en aan hun lot overlaten van acht patiënten. Dit meldt het OM woensdagmiddag.

De ex-neuroloog (69) is volgens de beide advocaten-generaal ‘een arts die op een grandioze manier systematisch de fout is ingegaan met de zorg voor zijn patiënten, met desastreuze gevolgen voor velen van hen.’

Zelfmoord patiënt 

De voormalig medicus stelde foute diagnoses, waaronder de ziekte van Alzheimer en Multiple Sclerose, waarvoor hij zware medicijnen voorschreef, met ernstige bijwerkingen. De betrokken patiënten hebben jaren in de waan geleefd dat zij aan een ernstige ziekte leden. Eén patiënt werd hierdoor tot zelfmoord gedreven.

De eerste aangifte tegen de verdachte dateert uit 2009. De man werkte toen al 6 jaar niet meer in het Twentse ziekenhuis waar hij zijn patiënten behandelde; hij moest daar vertrekken in verband met een verslaving aan slaapmiddelen. De ex-neuroloog wordt ook verdacht van valsheid in geschrift, diefstal en verduistering, maar deze vaststaande feiten spelen in het hoger beroep geen rol meer.

Categorie:
Provincie: