woensdag, 20. mei 2015 - 16:53 Update: 20-05-2015 22:14

Een op de tien Nederlanders is miljonair

Toename aantal miljonairs en gemiddeld ook weer rijker geworden
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Het gaat weer beter met de miljonairs in Nederland. ‘Het vermogen van miljonairs is weer terug op het niveau van vóór de crisis in 2008 en het gemiddeld vermogen bedraagt 2,9 miljoen euro’, meldt Van Lanschot Private Banking woensdag.

Ook het aantal miljonairs is sinds de crisis gegroeid van 93.400 naar 98.000. Hiermee zijn er op dit moment ruim 98.000 huishoudens (1,3 procent) met een vermogen van € 1 miljoen of meer. Het besteedbaar inkomen van miljonairs is – op jaarbasis – gemiddeld drie keer zo hoog als dat van een gemiddeld huishouden. 

Blaricum en Bloemendaal hadden in 2013 relatief gezien de meeste miljonairs binnen de gemeentegrenzen. Absoluut gezien wonen de meeste miljonairs in de gemeenten Amsterdam, Breda en Westland. 

Prioriteiten stellen

Richard Bruens, algemeen directeur Private Banking en lid van de Raad van Bestuur: ‘Ook miljonairs moeten, net als ieder ander, prioriteiten stellen. Het continueren van de levensstandaard, goede gezondheidszorg, pensioen en andere doelen vechten om voorrang, ook als je vermogend bent. Met dit rapport geven we inzicht in de mening en de houding van miljonairs ten opzichte van hun vermogen en maatschappelijk relevante thema’s. Daarmee brengen we een invloedrijke groep Nederlanders – die meestal achter de schermen blijft – in beeld.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):