woensdag, 20. mei 2015 - 20:00 Update: 20-05-2015 21:27

Gerard Schouw (D66) weg uit Tweede Kamer

Gerard Schouw (D66) verlaat Tweede Kamer
Foto: D66
Den Haag

Na 25 jaar actief te zijn geweest voor D66 en in het openbaar bestuur verlaat Kamerlid Gerard Schouw deze zomer de politiek. Hij wordt per 1 augustus 2015 algemeen directeur van Nefarma, de Nederlandse Vereniging voor Innovatieve Geneesmiddelen. Dit maakte D66 bekend op haar website.

Schouw was de afgelopen twaalf jaar parlementariër, waarvan zeven jaar lid van de Eerste Kamer en de laatste vijf jaar van de Tweede Kamer. Ook was hij twee keer landelijk partijvoorzitter, raadslid en wethouder in Dordrecht. Schouw; “Na 25 jaar in het openbaar bestuur gewerkt te hebben, is het nu tijd voor het bedrijfsleven. D66 staat er goed voor, we hebben meer leden dan ooit en de peilingen zijn gunstig. Dit is dan ook een mooi moment om aan iets nieuws te beginnen. Maar dat ik de politiek ga missen is een zekerheid.”

Waardevol

Partijleider Alexander Pechtold; “D66 gaat met het vertrek van Gerard Schouw afscheid nemen van een zeer ervaren en veelzijdig politicus die van onschatbare waarde is voor D66. Zo speelde Gerard een grote rol in de groei en ontwikkeling van de partij nadat D66 in 2006 een dieptepunt bereikte. Samen werkten we aan de nieuwe koers en de professionalisering van D66. Het is begrijpelijk dat hij na zoveel jaren in de politiek het tijd vindt voor een nieuwe stap, dit keer buiten de politiek. Desondanks zie ik hem met pijn in het hart gaan. Namens D66 dank ik hem voor al zijn werk in de vele rollen die hij voor de partij vervuld heeft.“