woensdag, 20. mei 2015 - 22:57

Oranje Leeuwinnen brullen in uitzwaaiwedstrijd

Oranje Leeuwinnen brullen in uitzwaaiwedstrijd
Foto: Archief FBF

(ELF-Voebal/BlikopNieuws) De Oranje leeuwinnen reizen met veel vertrouwen af richting Canada voor het WK van volgende maand. Oranje wist de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Estland met overtuigende cijfers te winnen (7-0).

De laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem liep uit op een voetbalfeest. Op Het Kasteel in Rotterdam bleek de ploeg van bondscoach Roger Reijners veel te sterk voor Estland. Dat verschil in kwaliteit was voor het duel zichtbaar op de FIFA-ranking. Oranje staat twaalfde,Estland 77ste.

Reijners speelde nog niet met zijn sterkste formatie. Keepster Loes Geurts, Mandy van den Berg, Sherida Spitse en de aanvalsters Lieke Martens, Vivianne Miedema en Manon Melis ontbraken in oefenwedstrijd. Zij keerden onlangs terug vanuit het buitenland en kregen nog rust.

Munsterman

Zonder de sterkhouders tankten de overige Oranje-speelsters wel vertrouwen. Jill Roord, Merel van Dongen, Daniëlle van de Donk (twee), Shanice van de Sanden en Renate Jansen (twee) maakten de doelpunten voor de Oranje Leeuwinnen.

Reijners liet Marthe Munsterman, de dochter van voormalig FC Twente-voorziterr Joop Munsterman debuteren. Haar vader was aandachtig toeschouwer op Het Kasteel. De Oranje Leeuwinnen vliegen zondag richting Canada en spelen nog een oefenwedstrijd tegen Zwedenvoordat het WK begint met de groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Categorie: