donderdag, 21. mei 2015 - 10:04

Busje met afval drugslab aangetroffen in Tilburg

Foto van portier politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

Op een parkeerplaats aan de Sweelincklaan in Tilburg is woensdagavond rond 23.00 uur een bestelbus met daarin vermoedelijk afval van een amfetamine laboratorium aangetroffen.

De auto is in beslag genomen en wordt vandaag door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en de (technische) recherche onderzocht.

Agenten zagen woensdagavond een grijze VW-bus rijden over de Sweelincklaan. Ze wilden een controle instellen omdat het voertuig er zwaar beladen uit zag. Ze draaiden en zagen dat het voertuig inmiddels bij een flat geparkeerd stond. Er werd nog gezocht naar de bestuurder maar deze werd niet meer aangetroffen. De bestelauto was niet afgesloten. Ze zagen dat er in de laadruimte diverse jerrycans met chemicaliën stonden. Ook stond er apparatuur, onder meer glazen bollen,  in de auto die gebruikt wordt in laboratoria. De brandweer werd ter plaatse gevraagd waarna de auto werd getakeld. Vandaag wordt een verder onderzoek ingesteld. De bestelbus staat niet gesignaleerd ter zake diefstal.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):