donderdag, 21. mei 2015 - 14:43 Update: 21-05-2015 15:40

Marine onderschept record hoeveelheid marihuana

Recordvangst marihuana door Marine in het Caribische Gebied
Foto: Min Defensie

De marine heeft in het Caribische Gebied 6.000 kilo marihuana onderschept, de grootste vangst ooit. De contrabande werd vanmorgen gevonden aan boord van de vissersboot Caribbean Soul. Dit vaartuig was met 12 personen onderweg van Jamaica naar Guyana.

Een patrouillevliegtuig van de Amerikaanse Kustwacht ontdekte de boot en stuurde Zr. Ms. Zeeland erheen voor een inspectie. Nadat de Caribbean Soul was gedetecteerd, net voor zonsopkomst, ging het Law Enforcement Detachement van de Amerikaanse Kustwacht er met snelle onderscheppingsboten op af voor een boarding. Een helikopter ondersteunde de actie. Vrijwel direct werd de enorme hoeveelheid marihuana gevonden.

De opvarenden van de vissersboot zijn aangehouden. De Caribbean Soul is vervolgens geëscorteerd naar Ponce in Puerto Rico waar het samen met de verdachten is overgedragen aan de Drugs Enforcement Agency.

Werk genoeg

Volgens de commandant van de Amerikaanse Kustwacht in de sector San Juan blijft de samenwerking met de Nederlandse Marine en onze overige partners vruchten afwerpen. Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied commandeur Hans Lodder: “Dit soort grote onderscheppingen geven aan dat er voor ons werk genoeg is. Om dit voor elkaar te krijgen, is goede samenwerking en informatie-uitwisseling met alle partners in dit gebied cruciaal.”

Categorie:
Blik op 112: