donderdag, 21. mei 2015 - 17:48

Drugslab aangetroffen, vier mannen aangehouden

Drugslab aangetroffen, vier mannen aangehouden
Etten-Leur

Door een oplettende bewoner heeft de politie donderdagmiddag een in werking zijnd drugslaboratorium aangetroffen in Etten-Leur. Er zijn uiteindelijk vier verdachten aangehouden.

De bewoner uit Etten-Leur meldde donderdagmiddag 21 mei om 12 uur dat er bij een bedrijf aan de Voorsteven een vieze chemische lucht hing. Ook meldde hij dat er veel bedrijvigheid bij het bedrijf was. Hij vertrouwde het niet. Direct gingen enkele politie-eenheden naar het bedrijf met in hun achterhoofd de mogelijkheid dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van ondermijnende criminele activiteiten. Die activiteiten hebben extra aandacht van de gezamenlijke overheden. Ondanks het feit dat het bedrijf van verschillende kanten benaderd werd lukte het twee mannen om vanuit het pand te vluchtten, een van de mannen verloor daarbij zijn schoenen. Twee andere mannen konden daar direct aangehouden worden toen bleek dat er in het pand een drugslaboratorium in werking was.

Aanhoudingen

Het perceel werd rondom afgezet en de brandweer en specialisten van de politie werden opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Ook werd er een Burgernetactie opgezet om de twee gevluchte verdachten alsnog op te pakken. Na een uur kwam er een melding van iemand die aangesloten was bij Burgernet dat hij twee mannen, waarvan een op sokken, had gezien aan het Oderkerkpark. Daar kon de politie het tweetal alsnog aanhouden. Het betreft in totaal vier verdachten één uit Landgraaf van 26 jaar oud, een man uit Hoeven van 55 jaar en twee mannen die op gaven geen vaste verblijfplaats te hebben in Nederland van 35 en 37 jaar oud.

Provincie:
Blik op 112: