donderdag, 21. mei 2015 - 19:56 Update: 21-05-2015 19:59

Tieners (12 en 15) op school aangehouden voor geweld tegen politieman

Tieners (12 en 15) aangehouden voor geweld tegen politieman
Foto: Archief MV
Ravenstein

Twee broers van 12 en 15 jaar uit Berghem zijn donderdagochtend aangehouden voor geweld tegen een agent in burger, woensdagavond op Ossendonk.

De politieman fietste in zijn vrije tijd over de betreffende weg, toen de broers hem allebei op een bromfiets tegemoet kwamen. Kennelijk wisten de jongens dat de man bij de politie werkzaam was, want ze scholden hem uit voor 'kutwout' en staken hun middelvinger naar hem op. De agent negeerde het voor hem onbekende tweetal en fietste door.

Opgewacht

Kort daarna kwamen de jongens hem achterop gereden en passeerden hem. Ze droegen beiden geen helm en de bromfietsen waren niet voorzien van een kentekenplaat. Opnieuw werd de agent uitgescholden en een eindje verderop wachtte het tweetal hem op. Nadat de politieman was gestopt en bevestigde dat hij inderdaad bij de politie werkte, sommeerde hij de jongens zich te legitimeren in verband met de vermoedelijk door hen gepleegde overtredingen.

Uitbarsting van geweld

In de minuten die daarop volgden werd de politieman doorlopend beledigd, bedreigd en fysiek belaagd. Het lukte hem steeds één van de twee in bedwang te houden, maar kon dan niet voorkomen dat de ander hem weer aanviel of zijn fiets vernielde. Gezien hun jonge leeftijd en omdat de jongens individueel duidelijk lichamelijk minder krachtig waren dan de agent, maakte hij keuze het geweld van de broers zo goed mogelijk te beteugelen en zette daar zelf zo min mogelijk geweld tegenover. Hierdoor moest hij meerdere klappen incasseren.

Ervandoor

Een passerende fietsster belde op aandringen van de agent de politie. Toen één van de twee broers ook haar dreigde aan te vallen, liet de man de ander noodgedwongen los om de vrouw te beschermen. De broers wisten er uiteindelijk kort daarna op hun bromfietsen vandoor te gaan.

Identiteit snel bekend

De identiteit van de twee verdachten werd door de lokale bekendheid van enkele collega's van de politiemedewerker snel bekend. Zij werden donderdagochtend op school opgehaald en zitten vast. De politieman deed aangifte

Provincie:
Blik op 112: