donderdag, 21. mei 2015 - 20:02 Update: 21-05-2015 20:37

Meerdere honden gewond: dierenbeul verstopt vishaken in knakworsten

Meerdere honden gewond: dierenbeul verstopt vishaken in knakworsten
Foto: Archief EHF
Purmerend

Bij een dierenartspraktijk in Purmerend zijn donderdagmiddag meerdere honden binnengebracht die vishaakjes hadden ingeslikt.

De haakjes zaten verstopt in knakworstjes. Dit meldt Dierenartspraktijk Purmerend op de website. Op de website wordt gewaarschuwd voor de worsten. Mogelijk zijn er vijf honden die van de worstjes hebben gegeten, zo weet RTV Noord-Holland.

Twee hondjes zijn donderdagmiddag geopereerd. Op de röntgenfoto van een van de honden was het  vishaakje goed te zien in de maag. Patricia Prud'homme van Reine van Dierenartsenpraktijk Purmerend. 'We waren zo blij dat het al lang niet meer was gebeurd, en dan komen er nu ineens vijf honden binnen. Het is dramatisch.'

De worstjes zijn gevonden op de dijk van Purmerend naar Kwadijk rond het fietspad, over de gehele lengte van de dijk! Het betreft de Westerdraaij en omliggend groen (voornamelijk) in de wijk Overwhere. De dierenartspraktijk roept op om andere hondenbezitters te waarschuwen voor de worstjes.

De politie laat aan RTL Nieuws weten dat er al twee keer eerder een melding is binnengekomen dat mensen knakworstjes met weerhaakjes hadden gevonden. De laatste melding was aan het einde van de zomer. De worstjes lagen nu weer op dezelfde plek. De politie raadt hondenbezitters aan om aangifte te doen als hun hond een vishaakje heeft gegeten of als ze worsten met haakjes vinden


 

Provincie: