donderdag, 21. mei 2015 - 22:25 Update: 21-05-2015 23:12

Zanger en kleinkunstenaar Dimitri van Toren (74) overleden

Zanger en kleinkunstenaar Dimitri van Toren (74) overleden
Reusel

De Brabantse zanger en kleinkunstenaar Dimitri van Toren is donderdag overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Met liedjes als 'Hé kom aan', 'Jij bent de mooiste' en 'Een lied voor de kinderen' stond van Toren in de jaren '70 van de vorige eeuw lange tijd in de hitparades. De zanger maakte in zijn lange loopbaan ook tientallen platen en cd's.

Van Toren studeerde na zijn middelbare school aan de Academie voor de Vrije Kunst. In 1963 deed hij mee aan een talentenjacht waar hij tweede werd. De zanger startte zijn carrière met het spelen in de band The Headlines, die later in een andere bezetting doorging als The Lettersets, waarin ook Pierre Kartner en Jaap Goedel speelden. Hun muziek werd omschreven als excellente folk.

Terwijl Van Toren nog deel uitmaakte van The Lettersets, begon de Brabantse troubadour al zijn eigen teksten te schrijven en toen de groep ophield te bestaan, ging hij solo verder.

Medio de jaren 80 besloot van Toren het wat rustiger aan te gaan doen. Hij wilde zelf tot rust komen en zich wijden aan zijn gezin en andere zaken. Tijdens zijn verblijf in India vond hij de inspiratie voor nieuw repertoire. In 1990 leidde dit tot de LP/CD  'Alsof de maan de aarde kust .

Dimitri van Toren woonde sinds 1994 in het Brabantse plaatsje Reusel. Hij is 74 jaar geworden.

 

 

Categorie:
Provincie: