vrijdag, 22. mei 2015 - 16:06 Update: 22-05-2015 16:26

Rechtbank legt zware straffen op aan verdachten 'Pincodemoord' bejaarde

Rechtbank legt zware straffen op aan verdachten 'Pincodemoord' bejaarde
Foto: fbf
Middelburg

Twee mannen zijn vrijdag door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijftien en vijfentwintig jaar voor de moord op een bejaarde man in Axel in 2012. Dit meldt de rechtbank vrijdagmiddag.

In de nacht van 23 oktober 2012 wachtten de mannen de bejaarde man van 86 jaar oud op in het park waar hij vaak zijn hond uitliet. Het slachtoffer was met zijn auto naar het park gereden. Vervolgens is de oude man op verschillende locaties ernstig mishandeld, gestompt en geslagen en met een mes gestoken, waarbij ook een deel van zijn linkeroor is afgesneden. 

Ernstige mishandeling om pincode

Tussentijds werd hij van de ene naar de andere plek vervoerd in de kofferbak van zijn eigen auto. De mannen hadden zijn pinpas bemachtigd en wilden zijn pincode weten maar die wist het slachtoffer niet te vertellen. Uiteindelijk is de man dood achtergelaten in een sloot aan de Vissersverkorting in Westdorpe.

Bij dit alles was het steeds de jongste van de twee verdachten die de mishandelingen pleegde. De andere man bestuurde de auto en heeft niets ondernomen om de andere man van zijn daden te weerhouden. Bovendien heeft hij geholpen het lichaam van het slachtoffer te dumpen.

Provincie:
Tag(s):