vrijdag, 22. mei 2015 - 20:41 Update: 22-05-2015 23:40

Banken komen toch met officiële omrekentool voor IBAN-nummers

Alsnog officiële omrekentool voor IBAN-nummers
Amsterdam

De banken komen toch een tool waarmee consumenten oude rekeningnummers kunnen omzetten in een IBAN-nummer.

Op verzoek  van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) is de service binnenkort weer te vinden op OveropIBAN.nl. De banken doen dit in overleg met het MOB. Aan dat overleg doen ook de Consumentenbond, Detailhandel Nederland en ouderenbond ANBO mee. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag.

Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland kan de nieuwe tool al binnen een paar weken in de lucht zijn. Tegen de NOS zegt hij: 'Het gaat om een nieuwe, simpelere tool. De oude service werkte door middel van een grote database. Deze moest vaak bijgewerkt worden, wat erg kostbaar is. De nieuwe omrekentool werkt met een algoritme. Mensen moeten dan wel naast hun oude rekeningnummer, ook de bank invullen..'

In april waren de banken met de oude tool gestopt, omdat deze dienst miljoenen zou kosten. Het MOB laat aan de omroep weten dat de banken op deze manier aan de wensen van de consument tegemoet wilden komen. Er waren wel alternatieve websites met een omrekentool, maar Betaalvereniging Nederland kon niet garanderen dat deze diensten betrouwbaar zijn.

De banken gaan er ook voor zorgen dat iedereen versneld een pinpas met IBAN-nummer erop krijgt.

Categorie:
Tag(s):