vrijdag, 22. mei 2015 - 22:47 Update: 22-05-2015 23:31

Scholen houden actie voor meer witte leerlingen

foto van naar school fietsen | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Twee zwarte basisscholen in Amsterdam hebben vrijdagochtend actie gevoerd om meer witte kinderen aan te trekken. De actie was een groot succes.

Het gaat om de basisscholen De Avonturijn en de Catharinaschool, die allebei in gemengde wijken in Amsterdam-Zuid staan. Ondanks dat heeft meer dan 95 procent van de leerlingen een allochtone achtergrond. De allochtone ouders dringen er regelmatig bij het schoolbestuur op aan om actie te ondernemen. Dit schrijven verschillende media vrijdag.

Bestuurder Diane Middelkoop in de media: 'Ze willen dat wij er iets aan doen dat hun kinderen kunnen integreren, als voorbereiding op de maatschappij waar ze straks in terechtkomen.' Daarop werd besloten over te gaan tot een ludieke actie. Leerlingen van de scholen gingen vrijdagochtend geheel gekleed in het wit langs de deuren. Op hun t-shirt stond de tekst: 'Is dit wit genoeg voor u? ' Daarmee maakten ze duidelijk dat hun scholen behoefte hebben aan blanke kinderen.

De leerlingen hopen dat er door de actie meer witte leeftijdsgenootjes naar hun school komen. Ook Diane Middelkoop hoopt dat in de komende maanden zich meer witte kinderen bij de basisscholen zullen inschrijven.