zaterdag, 23. mei 2015 - 9:37 Update: 23-05-2015 9:44

Winkeldief slaat agente met fles drank gebroken neus

Winkeldief slaat agente met fles drank gebroken neus
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Een winkeldief heeft donderdagavond een Apeldoornse politieagente een gebroken neus bezorgd toen deze haar onverwacht met een fles drank in het gezicht sloeg. Dit meldt de politie zaterdag.

De politieagente was samen met een collega in burgerkleding aan het surveilleren in de binnenstad van Apeldoorn, tijdens koopavond. Rond 21.00 zagen zij dat een man zich schuldig maakte aan winkeldiefstal; hij nam zonder te betalen een horloge mee uit een warenhuis aan de Hoofdstraat.

Buiten de winkel spraken agenten hem aan en legitimeerden ze zich als politie. De man werd door de politie meteen vastgepakt, maar wist zich los te rukken en wilde er vandoor gaan. De agente stond een paar meter verderop, maar maakte zich ook kenbaar als politie en riep naar de man dat hij moest blijven staan. 

Hierop haalde de man uit met de glazen drankfles die hij in zijn hand had en sloeg hij de agente vol in het gezicht met de fles. De agente liep hierbij een gebroken neus op en had ook enkele hechtingen nodig, zo bleek toen ze direct naar het ziekenhuis gebracht werd voor behandeling.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):