zaterdag, 23. mei 2015 - 14:40 Update: 23-05-2015 16:39

Aanhoudingen en wapens in beslag genomen in Amsterdams koffiehuis

Liquidatieonderzoek leidt naar pistoolmitrailleur in Amsterdams koffiehuis
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De politie heeft vrijdagavond bij een inval in een koffiehuis in Amsterdam Nieuw-West tien verdachten aangehouden. ‘Ook werden verschillende wapens in beslag genomen, waaronder een pistoolmitrailleur’, meldt de politie zaterdagmiddag.

‘Tien personen tussen de 28 en 62 jaar werden aangehouden. Rechercheurs die zich bezig houden met onderzoek van liquidaties kregen informatie binnen dat gewapende criminelen in het koffiehuis aanwezig waren, en grepen direct in’, aldus de politie.

Arrestatieteam

Vrijdag kreeg de regionale recherche informatie binnen waaruit bleek dat er zeer waarschijnlijk een aantal personen met vuurwapens aanwezig zou zijn in een koffiehuis aan het Dijkgraafplein. Een arrestatieteam stelde het pand veilig, waarna de aanwezige klanten en het personeel door rechercheurs werden gecontroleerd en gefouilleerd. 

Hierbij werden bij klanten handvuurwapens, een steekwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Een klant en een personeelslid bleken niet in het bezit van een geldige verblijfsvergunning. Ook werden grote geldbedragen aangetroffen en andere aanwijzingen dat hier illegaal gegokt werd. In het koffiehuis werden in totaal zeven mensen aangehouden. 

Wapens in woningen

Na deze doorzoeking werden vier woningen in Amsterdam-West doorzocht. Hier werden een automatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapens en verdovende middelen gevonden en in beslag genomen. Nog drie personen werden aangehouden.