zaterdag, 23. mei 2015 - 20:00 Update: 23-05-2015 20:00

Schreuder stapt niet zelf op bij FC Twente

Schreuder stapt niet zelf op bij FC Twente
Foto: Archief FBF.nl
Boekelo/Enschede

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Alfred Schreuder zal niet uit eigen beweging opstappen bij FC Twente. De hoofdtrainer reageert op berichten dat hij volgende week plaats moet maken.

Het Algemeen Dagblad meldde vrijdag dat de 42-jarige Schreuder aan zijn laatste dagen bezig is bij FC Twente. Begin volgende week zal de noodlijdende club tijdens een evaluatiegesprek het nieuws mededelen. Voorzitter Aldo van der Laan beseft dat het ophoesten van een afkoopsom een lastig verhaal wordt en zal vragen of Schreuder water bij de wijn wil doen. Op veel coulance hoeven de Tukkers echter niet te rekenen. 

"Ik heb een contract tot 2019, dus ze zullen me moeten ontslaan als ze van me af willen", laat Schreuder weten aan de NOS. Na het teleurstellende seizoen heeft Schreuder volgens het AD 'geen enkel draagvlak' meer bij supporters en sponsoren. FC Twente ziet een afscheid met de hoofdtrainer naar verluidt als de beste oplossing. Het afkopen van het langdurige contract kost FC Twente naar schatting twee miljoen euro. In dat geval moeten de Tukkers hopen op een geste van een externe financier.

'Onzin'

Preses Van der Laan ontkent de berichtgeving van het AD. "Flauwekul. Er komt inderdaad een evaluatiegesprek, maar daarin hebben wij alles behalve de intentie om afscheid van hem te nemen", liet hij weten aan Fox Sports.

Categorie:
Tag(s):