zondag, 24. mei 2015 - 19:37

Heerenveen stuurt Feyenoord met vakantie

foto van feyenoord supporters | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. Mark Uth velde zondag namens sc Heerenveen het vonnis over de Rotterdammers. Heerenveen speelt in de finale tegen Vitesse.

De Kuip hoopte dat Feyenoord bij het thuisdebuut van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst de nederlaag van donderdag in het Abe Lenstra-stadion goed kon maken.Feyenoord stond bij rust op gelijke hoogte met sc Heerenveen.

Anass Achahbar kreeg van Van Bronckhorst de voorkeur boven Colin Kazim-Richards en scoorde vier minuten voor tijd de openingstreffer met zijn hoofd. Daarmee trok Achahbar de stand weer gelijk na de verliespartij in Friesland (1-0). Feyenoord ging daarna op zoek naar meer, maar ook de gasten werd geregeld gevaarlijk.

Lange vakantie

Voor Feyenoord was het uitvallen van de geblesseerde Luke Wilkshire een forse tegenvaller. Van Bronckhorst had namelijk al drie keer gewisseld en moest met tien man verder. Heerenveen wist in de verlenging te profiteren van de overtalsituatie.

In de 100ste minuut was Mark Uth alert na een slippertje van Sven van Beek, waarna de spits voor Kenneth Vermeer koel bleef. Vijf minuten later maakte Uth ook de 1-2. De strijd was beslist in Rotterdam-Zuid. De 2-2 van Kazim-Richards veranderde niets meer aan het lot vanFeyenoord en Van Bronckhorst. Voor de Rotterdammers wacht een lange zomer tot aan de start van het seizoen. Heerenveen speelt volgende week twee duels met Vitesse om een Europees ticket.

Categorie: