maandag, 25. mei 2015 - 9:18 Update: 25-05-2015 15:19

Student ontvangt 10.000 euro schadevergoeding vanwege studievertraging

UvA moet bijna 10.000 euro betalen vanwege studievertraging student
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een student die buiten zijn schuld een half jaar vertraging opliep, krijgt van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bijna 10.000 euro schadevergoeding.

Door een technische storing bij de universiteit kon hij zich op de laatste dag van het termijn niet inschrijven voor de vakken in het eerste semester in het studiejaar 2012/2013. Daardoor liep hij een vertraging van half jaar op. Dit schrijft het Parool.

Hoewel de student hiertegen bezwaar maakte, weigerde de universiteit de student alsnog in te schrijven. Uit een uitspraak van de kantonrechter deze maand blijkt nu dat de universiteit niet juist heeft gehandeld. De UvA was van mening dat de student, na het mislukken van de inschrijving,  zich bij de studieadviseur had moeten melden om het probleem op te lossen. Maar volgens de rechter is dat een onterecht verwijt, aangezien de universiteit eerder berichtte dat geen 'geen inschrijving, geen onderwijs' betekende.

De student zegt dat hij door de weigering van de UvA een half jaar niet heeft kunnen studeren, waardoor hij ook een half jaar later op de arbeidsmarkt terecht zal komen.

Provincie: