maandag, 25. mei 2015 - 10:39 Update: 25-05-2015 14:07

Australiër moet 17 jaar cel in voor martelen Nederlandse toeriste

Australiër krijgt 17 jaar cel voor martelen Nederlandse vrouw
Foto: Archief EHF
Canberra

Een Australiër die een Nederlandse vrouw verkrachtte, martelde en met de dood bedreigde heeft 17 jaar cel gekregen.

De 21-jarige vrouw werd door de 47-jarige Alfio Anthony Granata zes weken lang gegijzeld in zijn appartement. Hij werd daarbij geholpen door zijn vriendin. Dit melden verschillende media maandag.  De man heeft voor de rechtbank bekend dat hij de vrouw heeft misbruikt, bestolen, met de dood bedreigd en mishandeld.

De weerzinwekkende wijze waarop Granata de vrouw behandelde werd door hem zelf vastgelegd op video. De politie vond 450 uur aan videomateriaal. Daarop is te zien hoe de Australiër de vrouw verkrachtte en haar zo erg sloeg dat zij tijdelijk niet kon zien of eten. Ook heeft hij met een mes een kruis in haar voorhoofd gekerfd.

De Nederlandse had de man en zijn toenmalige vriendin op een verjaardagsfeestje ontmoet. Het vrijwillige karakter van de relatie verdween al gauw. De vrouw werd tegen haar wil vastgehouden en gebruikt als seksslaaf. Op Eerste Kerstdag 2012 stak de vrouw Granata en probeerde ze vervolgens een eind aan haar eigen leven te maken. Beiden werden daarop naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek de Nederlandse 54 wonden te hebben.

De ex-vriendin van Granata werd eerder dit jaar vrijgesproken. Zij stelde dat ze tot op zekere hoogte ook een slachtoffer was van Granata en uit angst handelde. Ze kreeg wel een proeftijd van twee jaar.

Categorie: