maandag, 25. mei 2015 - 13:36 Update: 25-05-2015 14:45

Actie met uitdelen 06-polsbandjes voor kinderen op strand van start gegaan

Actie met uitdelen 06-polsbandjes voor kinderen op strand van start gegaan
Foto: Reddingsbrigade
IJmuiden

Irma Schijf, hoofd Landelijk Bureau Vermiste Personen van de Poltie, heeft maandagochtend in Scheveningen het startsein gegeven voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de Reddingsbrigade en de politie.

Op de ‘Dag van het Vermiste Kind’ reikte mevrouw Schijf op het strand het eerste 06-polsbandje uit. Irma Schijf: ‘Politie en Reddingsbrigade werken op het strand al jaren intensief samen bij de meldingen van vermiste kinderen.  Dat gaat goed, maar het is nog beter om het zoekraken van kinderen op het strand te voorkomen. Daarom is het goed dat vandaag hier op deze speciale dag de campagne om het zoekraken van kinderen tegen te gaan van start gaat’. 

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade en medewerkers van de politie gaven tips aan de ouders voor een veilig dagje aan het strand en deelden 06-polsbandjes uit. Jaarlijks ontvangen de Reddingsbrigade en de Politie veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. 

Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt. Het doel van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. 

De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel.  Daarnaast krijgen ouders tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest.

Provincie:
Blik op 112: