maandag, 25. mei 2015 - 15:04 Update: 25-05-2015 18:19

Onrustig in Deventer na degradatie Go Ahead Eagles uit Eredivisie

Deventer

(Elfvoetbal/Blikopnieuws) Het Eredivisieavontuur voor Go Ahead Eagles is voorbij. De club uit Deventer moet de stap terug maken naar de Jupiler League.

In de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs gaf De Graafschap maandag het laatste duwtje. De Superboeren gaan in een finale op voor een verrassende promotiestrijd.

Destijds gaf de Overijsselse formatie VVV-Venlo de genadeklap. Nu fungeerde De Graafschap als beul. In Doetinchem was vrijdag al met 1-0 gewonnen. In De Adelaarshorst pakte de ploeg van trainer Jan Vreman onverdiend opnieuw de zege.

Vooral voor rust kreeg Go Ahead Eagles kans op kans. In de dertiende minuut vloog een halve omhaal van Glynor Plet op de lat. De boomlange spits had sowieso pech met zijn kopballen en schoten. In de eerste helft ondernam hij zeven pogingen op doel. Allemaal zonder goede afloop.

Daarbij kwam het gebrek aan scorend vermogen bij de Deventer ploeg opnieuw om de hoek kijken. In het jaar 2015 maakten de manschappen van Dennis Demmers, die zes weken geleden de ontslagen Foeke Booy opvolgde, slechts zeven doelpunten. Dat zegt voldoende.

In de tweede helft zette de thuisploeg alles op alles. Met Marnix Kolder als pinchhitter voor middenvelder Peter van Ooijen werd alles op alles gezet. Maar in de 72e minuut gingen de gasten met de zege lopen. Vincent Vermeij, net vier minuten in het veld, kopte raak uit een corner van Lion Kaak. Daarop betraden supporters het veld en werd het duel een kwartier gestaakt. De stand veranderde niet meer.