maandag, 25. mei 2015 - 16:26 Update: 25-05-2015 16:36

Van der Vaart zegt voor volgend seizoen 'nee' tegen Ajax

Van der Vaart zegt voor volgend seizoen 'nee' tegen Ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Rafael van der Vaart speelt volgend seizoen niet voor Ajax. De 32-jarige middenvelder heeft de clubleiding laten weten nog niet klaar te zijn voor een terugkeer naar zijn oude club.

Zijn zaakwaarnemer Robert Geerlings heeft voetbaldirecteur Marc Overmars daarvan zondag op de hoogte gesteld. Het contract van Van der Vaart bij Hamburger SV loopt over een maand af. De Noord-Duitse Bundesligist liet reeds weten geen nieuwe verbintenis aan te bieden. Ajax deed hem daarop een aanbieding terug te keren op het oude nest.

"Rafael is er nog niet uit waar zijn toekomst zal liggen", legt Geerlings uit aan Voetbal International. "Ajax heeft lang genoeg gewacht, we vonden het netjes de club daarover in te lichten. Ik ga er vanuit dat Ajax gaat overschakelen naar andere opties. En daar hebben we alle begrip voor."

Verschillende clubs hebben reeds hun interesse kenbaar gemaakt bij de 109-voudig Oranje-international. De aanvallende midenvelder vertrok in de zomer van 2005 bij Ajax. Toen had hij 117 wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij 52 keer succesvol was. Het duurt nog even voordat de teller in Amsterdam aangevuld kan worden.

Categorie:
Provincie: