dinsdag, 26. mei 2015 - 13:11

Van Leeuwen moet opmars FC Twente gestalte geven

Van Leeuwen moet opmars FC Twente gestalte geven
Foto: Archief EHF
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ted van Leeuwen is de nieuwe technische man bij FC Twente. Momenteel is hij actief als technisch directeur bij Anorthosis Famagusta op Cyprus.

Dat meldt Tubantia. Van Leeuwen heeft diezelfde functie in Nederland eerder bij AGOVV en Vitesse bekleed. Bij Vitesse werkte hij samen met trainer Fred Rutten, die nu ook in beeld leek voor de vacature in Enschede. Of is Rutten juist in beeld als nieuwe trainer?

Uitdaging

Met name bij AGOVV in de Jupiler League verrichtte Van Leeuwen goed werk, waar voor de buitenwacht bekende namen als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli doorbraken. Na zijn tijd bij Vitesse werk hij kort bij Valetta op Malta, alvorens hij vertrok naar de club waar FC Twente hem nu wegplukt.
De nieuwe technische man staat voor een behoorlijke uitdaging bij zijn nieuwe club. FC Twente moet een bedrag van om en nabij de tien miljoen gaan bezuinigen en zodoende afscheid nemen van enkele basiskrachten. Dit seizoen eindigde de Eredivisionist uit Enschede op plek tien in de competitie, onder meer dankzij zes punten aftrek van de KNVB als gevolg van financieel wanbeleid.

Categorie:
Provincie: