dinsdag, 26. mei 2015 - 18:28 Update: 26-05-2015 18:36

Bestuursvoorzitter Zeeuws ziekenhuis per direct weg na zwaar financieel verlies

Foto van ziekenhBestuursvoorzitter Zeeuws ziekenhuis per direct weg na zwaar financieel verlies  uis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen/Middelburg

De Raad van Toezicht van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en de heer Van Eck, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ADRZ, hebben in onderling overleg besloten dat de heer Van Eck zijn functie per direct ter beschikking stelt. Dit meldt het ADRZ dinsdag.

Zwaar financieel verlies over 2014

Aan dit besluit is een periode voorafgegaan waarin beide partijen met elkaar in overleg zijn getreden naar aanleiding van het zware financiële verlies over 2014.
De heer Van Eck zal lopende zaken afronden en zorgdragen voor een goede overdracht aan zijn collega-bestuurder Claudia Brandenburg. 

Van belang is dat de continuïteit van de zorg in Zeeland en in het ADRZ geborgd is.
Van Eck trad vijf jaar geleden aan als bestuursvoorzitter en beheerde sindsdien de zorgportefeuille. Claudia Brandenburg neemt per direct de taken van de bestuursvoorzitter waar.

Het ADRZ maakte vorige week bekend dat het een nieuwe weg inslaat naar een financieel gezonde toekomst. Recent is een pakket aan ingrijpende maatregelen doorgevoerd, waaronder het schrappen van 100 banen. Daarnaast is besloten dat het ADRZ afziet van nieuwbouw op Walcheren en is gekozen voor vernieuwbouw van de huidige locatie aan de Koudekerkseweg in Vlissingen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):