woensdag, 27. mei 2015 - 8:04 Update: 27-05-2015 17:36

Politie verricht 20 aanhoudingen tijdens grote politieactie bij motorclub Bandidos

Foto van motorclub
Foto: Archief FBF.nl
Maastricht

Woensdagochtend zijn tijdens een gezamenlijke actie van OM Limburg en de politie meer dan dertig panden doorzocht. 'Daarbij zijn in totaal 20 personen aangehouden', meldt de politie woensdag.

De invallen onder leiding van de politie Limburg, met ondersteuning van de politie Oost-Brabant, de Landelijke Eenheid en Duitse en Belgische politieagenten, vonden plaats in diverse plaatsen in Limburg, Brabant, België en Duitsland. Aanleiding voor deze actiedag is een langlopend onderzoek naar criminele activiteiten. Een groot deel van de aangehouden personen is lid van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Bandidos.

Leden van arrestatieteams hebben met ondersteuning van justitie- en politiepersoneel woensdagochtend vroeg de aanhoudingen verricht. Daarbij zijn ook de Mobiele Eenheid, hondengeleiders, een politiehelikopter en landelijke experts ingezet. Momenteel is men bezig met het doorzoeken van de panden, in Limburg, Brabant, België en Duitsland. Eventuele bewijsstukken worden in beslag genomen. De verwachting is dat de actie de hele dag in beslag neemt. Later vandaag worden de voorlopige resultaten van deze actiedag bekendgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: