woensdag, 27. mei 2015 - 9:23 Update: 27-05-2015 11:18

Politie houdt man aan op verdenking van koperdiefstal

Verdacht van diefstal lood en koper
Foto: Archief FBF
Tiel

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 43-jarige inwoner van Tiel aangehouden.

Hij wordt verdacht van poging diefstal van lood en koper. De poging vond plaats op het dak van een zorgcentrum aan de Gasthuislingelaan in Tiel.

Verpleegkundigen die de nachtdienst hadden hoorden geluid van het dak af komen en waarschuwde de politie. Agenten gingen ter plaatse en deden onderzoek. Tegen het gebouw stond een steiger die het mogelijk maakte om op het platte dak te komen. Boven op het dak troffen de agenten lood en koper aan dat klaar lag om te worden meegenomen.

De dag ervoor was er een soortgelijke melding gedaan. Toen zou sprake zijn van een verdacht persoon die gebruik zou maken van een goudkleurige auto. De agenten stelden de sporen en de klaargezette spullen veilig en gingen op onderzoek uit.

Een andere eenheid die in de omgeving was keek uit naar het type auto dat de dag ervoor was gezien. Een soortgelijke auto werd aangetroffen op De Schouw. De agenten vroegen het kenteken op. Al snel werd duidelijk dat dit mogelijk de gezochte auto was omdat de kentekenhouder volgens de politiesystemen veelvuldig voorkwam voor diefstallen.

De agenten stelden zich verdekt op en wachtten af. Het wachten werd beloond want de eigenaar van de auto stapte de auto in. De agenten gingen naar de auto toe en spraken de man aan en vertelden hem waarvan hij werd verdacht. Hij werkte rustig mee en kon worden geboeid. In zijn auto werden diverse spullen gevonden die mogelijk verband houden met de diefstal. Vandaag zet de politie het onderzoek voort.

 

Provincie:
Blik op 112: