maandag, 25. mei 2015 - 10:15 Update: 27-05-2015 9:51

Politie vermoedt opzet bij drie branden Hoogeveen in één uur tijd

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Hoogeveen

De politie stelt een onderzoek in naar drie branden in Hoogeveen. In de nacht van zondag 24 op maandag 25 mei waren binnen een uur drie branden ontstaan.

Rond 2:30 uur ontstond brand aan een schutting bij een seniorenflat aan de Alteveerstraat. Uit voorzorg werd de flat ontruimd. Een klein uurtje later werd een brand in de achtertuin bij een woning verderop in dezelfde straat geconstateerd. Tussendoor kwam een melding binnen van een brand in een gemeentedepot aan de Bentincksdijk. De brandweer heeft alle drie branden kunnen blussen. Er is bij de branden niemand gewond geraakt. De bewoners van de seniorenflat konden vrij vlot weer terug naar hun woning.

De politie houdt bij de branden ernstig rekening met brandstichting. Vandaag zal door de forensische opsporing onderzoek worden verricht naar de oorzaak van de branden. Daarnaast wordt er een buurtonderzoek gehouden.

In het onderzoek heeft de politie de hulp van het publiek ingeroepen via burgernet. Heeft u iets bijzonders gezien vannacht bij de branden of heeft u in de omgeving verdachte personen en/of voertuigen gezien? Schroom dan niet om contact op te nemen met de politie. Mogelijk heeft u bij de branden foto’s of filmpjes gemaakt. De politie komt graag in het bezit van dit beeldmateriaal. U kunt het uploaden via het meldformulier op politie.nl.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):