woensdag, 27. mei 2015 - 10:34 Update: 27-05-2015 10:44

FIFA vliegensvlug met verklaring over onschuld Blatter

FIFA vliegensvlug met verklaring over onschuld Blatter
Foto: fbf

(Elf Voetbal _ BlikopNieuws) Sepp Blatter heeft helemaal niets te maken met de arrestaties van FIFA-officials deze ochtend in Zürich.

De Wereldvoetbalbond wist niet genoeg haast te maken om deze verklaring naar buiten te brengen.

De daden van de Zwitserse politie in alle vroegte deze ochtend is in ieder geval ingeslagen als een bom. Zes voetbalofficials werden in het Baur au Lac hotel hotel in Zürich van hun bed gelicht en gearresteerd. De Wereldvoetbalbond organiseert deze week een congres in de Zwitserse stad, waar de leden van de wereldbond FIFA als afsluiting vrijdag de voorzitter van de FIFA voor de komende termijn kiezen.

100 miljoen dollar

Het gaat volgens een verklaring van de Zwitserse justitie om vertegenwoordigers van media- en marketingbedrijven die actief zijn in de sport. Zij worden van verdacht van corruptie binnen de FIFA. De Zwitserse justitie meldt dat zij betrokken zijn bij verdachte betalingen aan functionarissen van de FIFA. Het zou gaan om een totaalbedrag van meer dan 100 miljoen dollar.

De zes officials zitten vast en wachten op hun uitlevering aan de Amerikaanse autoriteiten. De New York Times onthulde aanvankelijk dat meer dan tien topofficials van de FIFA in opdracht van de FBI van hun bed waren gelicht wegens hun betrokkenheid bij omkoping, afpersing en witwassen van geld. Onder meer bij de verkoop van tv-rechten voor de eindtoernooien.

De FIFA wil niet reageren op de berichten over de arrestaties van bestuursleden van de wereldvoetbalbond. Wél wordt uitdrukkelijk gemeld dat Sepp Blatter van niks weet. 

"We zijn op zoek naar duidelijkheid in deze situatie", liet woordvoerder Walter de Gregorio van de FIFA aan CNN liet weten. Om daar snel aan te voegen dat huidig voorzitter Sepp Blatter helemaal niets te verwijten valt. "Hij heeft niets met de zaak te maken."

De FIFA heeft een persconferentie gepland om 11.00 uur.

Categorie:
Tag(s):