woensdag, 27. mei 2015 - 10:55 Update: 27-05-2015 10:59

Agressieve stelende stroopwafelverkoper in Kaatsheuvel

Agressieve stelende stroopwafelverkoper in Kaatsheuvel
Foto: Archief EHF
Kaatsheuvel

De politie heeft dinsdagmiddag twee meldingen gehad van een agressieve stelende stroopwafelverkoper.

 In de woning van een 74-jarige vrouw heeft hij de portemonnee gestolen. Een 78-jarige vrouw werd door hem bedreigd en mishandeld toen ze om haar wisselgeld vroeg.

Een 74-jarige vrouw die in het centrum woont, deed aangifte. Ze vertelde dat rond 15.00 uur een jongeman bij haar aan de voordeur kwam die stroopwafels verkocht om zijn opleiding te bekostigen. Ze wilde een doosje kopen en pakte haar portemonnee. Ze wilde betalen met 50 euro maar besloot daar van af te zien toen hij zei dat hij het geld aan de overkant zou wisselen. Nadat hij was vertrokken ontdekte ze dat haar portemonnee was gestolen.

Agressie

Een 78-jarige vrouw deed eveneens aangifte. Zij vertelde dat zij rond 15.15 uur bij een jongeman aan de deur stroopwafels had gekocht. Ze betaalde met tien euro die hij om zou gaan wisselen. Ze wachtte een hele tijd maar de man kwam niet terug. Hierna liep ze naar beneden en zag dat de man in de centrale toegangshal stond. Ze sprak hem aan over het wisselgeld waarna hij direct agressief werd en dreigde haar kapot te maken. Hij pakte haar bij de keel en sloeg tegen haar schouder. Hij vluchtte weg richting de Hoofdstraat.

Signalement

Het zou gaan om een getinte man die circa 25 jaar oud is. Hij zou rond de 1.70 meter lang zijn en een smal gezicht hebben. Hij droeg een spijkerbroek en sprak goed Nederlands. Getuigen die meer informatie hebben over deze dief, worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: