woensdag, 27. mei 2015 - 13:35 Update: 27-05-2015 22:28

Paard in Overijssel overleden na vermoedelijk mishandeling

Paard in Overijssel overleden vermoedelijk na mishandeling
Foto: Archief EHF
Brucht

In een sloot van een natuurgebied in Brucht is vorige week donderdag een dode merrie aangetroffen. ‘Het dier bleek te zijn mishandeld en is mogelijk als gevolg hiervan overleden’, meldt de politie woensdag.

Het dier werd al vorige week donderdag 21 mei in de middag in een sloot bij een weiland dood aangetroffen maar de politie brengt het nieuws vandaag pas naar buiten in de hoop dat getuigen gaan reageren. 

’s Morgens is de merrie nog in ogenschijnlijk goede gezondheid in het weiland gezien. Vrijdagmorgen 22 mei werd de politie in kennis gesteld van het dode dier. Een dierenarts die de merrie onderzocht vermoedt dat het paard aan de gevolgen van deze mishandeling is overleden.

Sporenonderzoek

Er is een uitgebreid forensisch sporenonderzoek verricht en de verkregen informatie wordt uitgewisseld met het landelijk opererend onderzoeksteam van dierenmishandelingen. In gevallen waarin sprake is van mogelijke mishandelingen zoals deze, is het belangrijk om de plaats waar het gewonde dier wordt aangetroffen zo min mogelijk te betreden. Dit in verband met het sporenonderzoek.

Getuigenoproep

Uiteraard dienen verdachte situaties in dit kader zo spoedig mogelijk gemeld te worden. Mensen die iets verdachts hebben gezien of informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Provincie:
Blik op 112: