woensdag, 27. mei 2015 - 16:22 Update: 27-05-2015 22:35

Raketwerpers en zware wapens aangetroffen bij acties tegen Limburgse motorbendes

Raketwerpers, vuurwapens en drugslab aangetroffen bij acties tegen motorbendes
Foto: Archief EHF
Maastricht

Bij de gezamenlijke actie van het OM Limburg en de politie zijn woensdag twintig personen aangehouden. Het gaat om 19 mannen en één vrouw. Veertien van hen zijn lid van motorclub Bandidos. Dit heeft het OM woensdagmiddag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Raketwerpers

Bij het doorzoeken van enkele tientallen panden heeft de politie vijf raketwerpers, vuurwapens, munitie en zware vuurwerkbommen gevonden. Ook werd een drugslab voor synthetische drugs gevonden en op een andere locatie chemicaliën voor drugsproductie.

De invallen vonden plaats, onder leiding van de politie Limburg, met ondersteuning van de politie Oost-Brabant, de Landelijke Eenheid en Duitse en Belgische politieagenten, in diverse plaatsen in Limburg, Brabant, België en Duitsland. 

Aanleiding voor deze actiedag is een langlopend onderzoek naar criminele activiteiten. Leden van arrestatieteams hebben met ondersteuning van justitie- en politiepersoneel woensdagochtend vroeg de aanhoudingen verricht. 

Daarbij zijn ook de Mobiele Eenheid, hondengeleiders, een politiehelikopter en landelijke experts ingezet. Naar verwachting zullen de doorzoekingen tot vanavond 22.00 uur duren.

Provincie:
Blik op 112: