woensdag, 27. mei 2015 - 22:22 Update: 28-05-2015 9:41

Burgemeester Gerritsen van Haaksbergen opgestapt vanwege monstertruckdrama

Burgemeester Gerritsen van Haaksbergen stapt op vanwege monstertruckdrama
Foto: Archief MV
Bentelo/Haaksbergen

Burgemeester Hans Gerritsen heeft besloten om toch op te stappen. Dit nadat de fracties woensdagavond tijdens een raadsvergadering over het monstertruckdrama hun vertrouwen in hem opzegden.

De burgervader bood nog wel zijn excuus aan aan de gemeenteraad voor de fouten die zijn gemaakt bij de vergunningverlening van de stunt met de monstertruck. Gerritsen had aan het begin van de raadsvergadering laten weten dat hij graag wilde aanblijven als burgemeester, maar hij lag onder vuur na het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, waarin felle kritiek werd geuit op zijn functioneren. Dit schrijft RTV Oost woensdagavond.

Volgens het rapport zou de burgemeester niet voldoende betrokken zijn geweest bij het verlenen van de vergunning. Daarnaast had de gemeente nauwelijks eisen aan de vergunning gesteld en had zij te weinig kennis en expertise in huis om de risico's te kunnen beoordelen.

Gerritsen erkende dat er onder zijn bewind fouten zijn gemaakt, maar zei dat een vergunning niet kan voorkomen dat er een ongeluk gebeurt. De fracties gaven tijdens de vergadering aan dat ze Gerritsen vooral het gebrek aan zelfreflectie verwijten en namen hem kwalijk dat hij op alle kritiek rond de verleende vergunning uitsluitend formeel had gereageerd.

Het drama met de monstertruck vond vorig jaar op 28 september plaats. Toen reed chauffeur Martin D. met zijn zelfgemaakte truck het publiek in. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten er meer dan 20 mensen gewond.

 

Provincie: